opc_loader


 checkHulp per mail, chat & telefoon  checkSnel in huis, 1-2 werkdagen   checkGratis verzending > 85 euro     checkNiet tevreden? Geld terug!   check2 jaar garantie 
 

Led dimmen

De laatste tijd is het dimmen van led verlichting erg populair geworden. Veel mensen weten echter niet dat dit niet altijd hetzelfde werkt als bij conventionele verlichting. Op deze pagina vindt u aanvullende informatie over het dimmen van de led verlichting die u op onze website vindt en daarnaast nog wat tips om uw keuze eenvoudiger te maken.

 

Kan ik mijn huidige dimmer houden?

In veel gevallen is het zeker mogelijk om uw huidige dimmer te houden. Het kan echter voorkomen dat de led lampen te zuinig zijn om de minimumbelasting van uw dimmer te halen. Deze minimumbelasting staat aangegeven aan de binnenkant van uw dimmer. Is dit bijvoorbeeld 20 watt dan kunt u hier niet 3 led lampen van 3 watt op aansluiten. Het wattage is dan onvoldoende voor de dimmer om te werken. Weet u niet zeker wat het minimum wattage is, geef dan het type dimmer dat u heeft door aan onze klantenservice en wij zoeken het voor u uit! Wanneer u hier geen rekening mee houdt kunnen zich een aantal problemen voordoen. Uw ledlampen kunnen bijvoorbeeld gaan knipperen of zelfs kapot gaan.
 

Fase- aansnijding en afsnijding

Er zijn twee verschillende type dimmers, dit geldt zowel voor traditionele als voor leddimmers. Fase aansnijding zijn de vaak wat goedkopere dimmers. De fase aansnijding dimmers zijn geschikt voor led lampen. Fase afsnijding zijn de vaak wat duurdere dimmers die u tegenkomt. Deze technologie is nieuwer en iets ingewikkelder waardoor de prijs van deze dimmers wat hoger ligt. Deze dimmers zijn uitermate geschikt om 12 volt led lampen te dimmen in combinatie met een dimbare transformator.
 

Inbouwdimmers

Onze inbouwdimmers zijn geschikt voor de meeste ledlampen in ons assortiment. Zeer geschikt voor de dimbare LEDsor lampen. Hoewel dit niet een speciale led dimmer is, is deze dimmer zelfs geschikt voor het dimmen van enkele stuks led lampen. Van de minimum belasting zult u dus geen last hebben met deze inbouwdimmer. Weet u niet zeker of u de juiste combinatie heeft, stuur ons dan even een bericht en u krijgt z.s.m. reactie.
 

Led inbouwspots

Onze led inbouwspots worden geleverd inclusief dimbare transformator. Wilt u deze sets dimmen dan kunt u eenvoudig een dimmer van de bouwmarkt aanschaffen. De volgende type dimmers zijn geschikt voor het dimmen van onze led inbouwsets. Deze zijn uitvoerig door ons getest.

 

 • Gamma * KS 300 serie, 12 V / 230 wisseldimmer icm gewikkelde trafo
  
  
 • Bij Gamma, Merten, Dimmer voor 12volt spoeltrafo 20-500Watt.
  
  
 • Klik aan klik uit systeem met afstandsbediening ACM-100 (ook bij bouwmarkten verkrijgbaar).
  
  
 • De set is niet te combineren met onze led inbouwdimmer!
   

Led strips

Voor het dimmen van onze led strips kunt u de volgende dimmers gebruiken:

Led dimmer 12v met afstandsbediening.

Led mini dimmer 12v.

Bij een RGB strip kunt u de controller met afstandsbediening gebruiken om de strip te dimmen.
 

Ledpanelen

Tegenwoordig zijn er ook dimbare ledpanelen te verkrijgen, zelfs met een afstandsbediening. Deze panelen leveren wij voorlopig echter alleen op aanvraag. De levertijd hiervoor bedraagt 3-4 weken.Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.