opc_loader

Menu

8.1 / 10 van 888 reviews

LED EcoDim Inbouwdimmer 230V - Universeel - 500 Watt - Druk/Draai

Artikelnr: 960003

Afdekmateriaal

64,95

Vragen over dit product?

Neem contact op via [email protected] of via online chat.
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Hulp per mail, chat & telefoon
  • Snel in huis: 1-2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €85
  • Niet tevreden? Geld terug!
  • 2 jaar garantie
EAN
8719322373137
Beschrijving

EcoDim Inbouwdimmer 230 Volt Fase aan- en afsnijding

Deze EcoDim dimmer is een digitale druk-draai inbouwdimmer voorzien van een maximaal vermogen van liefst 500 Watt (ook voor LED). Tevens voorzien van een soft-start welke de levensduur van uw lampen verlengd. Het is dus mogelijk een lamp van 1 Watt te dimmen, maar ook meerdere lampen met een vermogen tot 500 Watt. Geschikt voor zowel fase afsnijding (R,C) als fase aansnijding (R,L) en werkt daardoor met zo goed als alle dimbare ledlampen en ledspots. 

Deze universele Led Dimmer van het merk Eco-Dim, type  ECO-DIM.03, kent een zeer kleine inbouwdiepte van slechts 22 mm en is geschikt voor de afdekramen van de bekende afdekramen van Busch-Jaeger*, Berker by Hager, JUNG, PEHA, Gira, Kopp, OPUS en Merten by Schneider. Adapters om de dikte aan te passen van de draaibus van 4 naar 6 mm (voor Busch-Jaeger en JUNG afdekramen) zijn standaard meegeleverd. 

Deze EcoDim leddimmer is voorzien van een handmatige Min en automatisch Max afstelling. De Max-afstelling wordt automatisch ingesteld zodra u de eerste keer de lichtsterkte op 100% zet. Indien de lampen te veel vermogen krijgen, zal de dimmer de lamp 1 keer laten knipperen en de maximale lichtstand automatisch corrigeren. Zo heeft u voortaan altijd de juiste MAX afstelling voor uw ledlampen ingesteld. De MIN afstelling kunt u handmatig instellen. Dit doet u door de dimmer op laagste dimstand te zetten. Gaat de lamp knipperen? Draai dan het Min-schroefje iets naar rechts. Blijft het licht mooi stabiel? Dan kunt u de potmeter iets naar links draaien in het geval u nog verder terug wilt kunnen dimmen. Met deze Min- en Maxafstelling haalt u de beste dimbaarheid uit uw ledlampen. 

Zeer geschikte leddimmer voor voor wisselschakeling, in de volksmond ook wel hotelschakeling genoemd. Hiermee kunt u met een andere, tweede schakelaar dezelfde lampen bedienen. Het advies is om dit altijd met slechts een dimmer te doen en op het andere schakelpunt aan normale schakelaar te monteren. Met twee dimmers werkt dit namelijk niet optimaal. Tevens geschikt voor kruissschakeling (1 leddimmer + 1 kruisschakelaar + 1 normale aan/uit schakelaar).

Uitermate bruikbare leddimmer voor gebruik in horecagelegenheden en grote ruimtes waar meerdere ledlampen op een groep zijn aangesloten. Ook voor kantoren zeer geschikt. 

De ECO-DIM.03 dimmer wordt geleverd inclusief 4 hulpstukken. Voor het afdekmateriaal met een D-vormig gat gebruikt u de D-vormige adapter. Voor Busch-Jaeger gebruikt u de ronde adapter en het metalen plaatje. Voor Niko heeft u alleen het metalen plaatje nodig. Voor JUNG gebruikt u de schroefjes. Een en ander staat duidelijk omschreven in de handleiding.

Let op!

  • Niet geschikt voor Merten 57xx en D-Life en dimmerknop met kliksysteem/klembevestiging, zoals *Busch-Jaeger 6540-7 en Niko XXX-31003
  • Deze dimmer heeft geen steekklemmen en is dus niet geschikt voor inbouwdozen zonder schroefgaten
     

Maak voor definitief inbouwen een proefopstelling. Beschadigde dimmers kunnen niet worden geretourneerd.

Specificaties LED Inbouwdimmer EcoDim 500 Watt

Merk EcoDim
Type product Dimmer
Inbouw/Opbouw Inbouw
Bediening Druk/Draai
Ingangsspanning (Volt) 230V
Uitgangsspanning 230VAC
Vermogen 0-500W
Dimprincipe Fase afsnijding en aansnijding (RLC)
Beveiliging Bescherming tegen overbelasting & stoorsignalen
Certificaten CE, RoHS
Beoordelingen ()
LED EcoDim Inbouwdimmer 230V - Universeel - 500 Watt - Druk/Draai heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
LED EcoDim Inbouwdimmer 230V - Universeel - 500 Watt - Druk/Draai
Review plaatsen

Meest recente reviews