opc_loader


 checkHulp per mail, chat & telefoon  checkSnel in huis, 1-2 werkdagen   checkGratis verzending > 85 euro     checkNiet tevreden? Geld terug!   check2 jaar garantie 
 

 

FAQ algemeen Veelgestelde vragen over ledverlichting.

Direct een medewerker spreken? Klik op 'chat met ons', het rode venstertje rechts onder in beeld. 

 

Meer info: kleurtemperatuur, fitting, besparing, voordelen, dimmen.

 

Kunnen ledlampen gedimd worden
Ja, de nieuwe generatie led lampen zijn vrijwel altijd dimbaar. Ongeveer 90% van ons assortiment bestaat uit dimbare led lampen. Wel is mogelijk dat u uw transformator en/of dimmer moet vervangen vanwege het lage stroomverbruik van led lampen. Heeft u vragen over het dimmen van led, neem dan even contact met ons op.


Worden ledlampen ook warm?
Nee, led lampen geven 10 keer minder warmte af dan halogeen lampen. Hierdoor is de led lamp ook veiliger dan uw halogeen- of gloeilamp omdat u zich er nooit aan zult branden.


Welke kleur licht komt er uit een led lamp?
De led lampen ons assortiment verschillen in lichtkleur. De tijden dat led lampen alleen koud (blauw) licht gaven zijn voorbij. Onze led lampen zijn voornamelijk in de kleurtemperatuur warm-wit of warm te leveren. De kleurtemperatuur staat altijd bij de productspecificaties vermeld. Heeft u specifieke voorkeuren neem dan even contact met ons op. Lees ook eens ons blogbericht over kleurtemperaturen.
 

Waar kan ik ledlampen gebruiken?
Overal, voor alle halogeenlampen en gloeilampen zijn er inmiddels led oplossingen. Door de lange levensduur van led zijn de lampen uitermate geschikt voor moeilijke hoeken. Het onderhoud en vervangen hoeft u de komende 10 jaar niet meer doen.


Kan ik mijn huidige 12V DC transformator gebruiken?
Ja dat kan. Let echter wel op de minimaal benodigde wattage van de transformator. Het kan voorkomen dat de led lampen te weinig stroom verbruiken voor uw huidige transformator.


Wat is de lichtkwaliteit van led?
De nieuwe generatie SMD led's zijn van zeer hoge kwaliteit. Led geeft een schone en gezonde lichtkleur. Let bij het kopen van lampen op de kleurtemperatuur en het aantal lumen om de lichtkwaliteit en opbrengst te bepalen. 


Moet ik spaarlampen of ledlampen nemen?
Verschillende onderzoeken tonen aan dat led lampen 50% minder stroom verbruiken dan spaarlampen. Daarnaast zijn led lampen duurzamer, beter voor het milieu, beter bestand tegen schade en schokbestendig.