opc_loader


 checkHulp per mail, chat & telefoon  checkSnel in huis, 1-2 werkdagen   checkGratis verzending > 85 euro     checkNiet tevreden? Geld terug!   check2 jaar garantie 
 

LED kweeklampen kopen?  Lees deze tips eerst...

Je zult hier geen gehypte verhalen aantreffen. Gewoon goede informatie over het gebruik van LED kweeklampen en waarom led verlichting gunstig is voor kweken. Of u nieuw bent met het kweken met led of al enige ervaring heeft.


Tegen de tijd dat u op deze pagina beland bent u waarschijnlijk al meerdere redenen tegengekomen om over te stappen op led kweekverlichting. Het beste is om te kijken naar uw eigen situatie. Wilt u een kleine hobbykweek voor enkele malen dan kunt u het best kiezen voor traditionele verlichting. Gaat u het enigszins professioneel aanpakken en heeft u zuinige verlichting voor de lange termijn nodig dan is LED een zeer goede keus. Neem ook eens de tijd om verschillende testresultaten op internet op te zoeken en te vergelijken.

 

Voordelen van led kweekverlichting

 

Energiebesparing

Het grote verschil in het stroomverbruik ten opzichte van traditionele verlichting is het grootste voordeel van led kweeklampen. Hoewel de lampen duurder in aanschaf zijn, bespaart u op de lange termijn honderden euro’s omdat de energierekening met tientallen procenten omlaag zal gaan.


Warmte

Led kweeklampen produceren erg weinig warmte. Standaard kweeklampen kunnen voor complicaties als verbrande bladeren of uitdroging zorgen. In het ergste geval tot brand. Met led kweeklampen zal u hier geen last van hebben. Een stuk veiliger dus.

 

Accessoires

U heeft geen dure ballasten, reflectoren, warmteafvoer, ventilatoren meer nodig. Ook hierop bespaart een hoop geld. De led spectrabox kunt u eenvoudig met een stekker aansluiten op een stopcontact. Ook zit er ventilatie in lamp ingebouwd.

 

 

Uitzonderlijke levensduur

Conventionele HPS kweeklampen geen misschien 2 of 3 kweken mee en zijn daarna aan vervanging toe. Met een gemiddelde levensduur van 50.000 tot 100.000 uur kunnen led lampen wel 2 tot 5 jaar mee gaan. Als u dit beseft is de led kweekverlichting al een zeer goede investering.


 

Bijna 100% efficiëntie

In het beste geval vindt u een HPS lamp die 35% efficiënt is, wat betekent bijna 2/3 van het geproduceerde licht niet wordt gebruikt in de fotosynthese. Met led kweeklampen bereik je eenvoudig  90% of beter rendement, omdat het geproduceerde licht valt binnen de spectra van fotosynthetisch actieve straling (PAR). Dit betekent dat uw planten gebruik maken van het licht gecreëerd door led lampen groeien direct voor de fotosynthese. 

Waar moet u op letten bij het kweken met led verlichting.

Het groeien van planten en bloemen onder led verlichting is een combinatie van meerdere variabelen, zoals goede en genoeg  voeding  water geven, de juiste kamertemperatuur en een goede ventilering. Als u een gevorderde kweker bent zijn deze tip u al bekend.

 

Als u nieuw bent in deze fascinerende wereld van de kas of binnenshuis tuinieren heten wij u graag welkom met de onderstaande tips. Het bereiken van een evenwicht in de groeifactoren is het leuke gedeelte van kweken. Groeiende, gezonde en mooie planten zullen het resultaat zijn van het geduldig aanpassen van deze parameters.

 

Hier zijn een aantal tips voor LED kweeklampen om de juiste instellingen te krijgen voor een succesvolle groei van de plant met LEDS:

 

  •  LED verlichting plaatst u dichter bij de planten als gevolg van de geringe warmte die de lampen  produceren. De hoogte van de kweeklampen dient u regelmatig in de gaten te houden. Het is ideaal als de lampen 10-15 centimeter boven de planten hangt. U zult de lamphoogte dus regelmatig aan moeten passen.

 

  • Vraag uw leverancier om tips voor de door u gekochte kweeklamp, ook bij led geldt dat elke lamp weer anders is.

 

  • Plant type, grootte van de kamer, andere lichtbronnen en budget zijn allemaal factoren waar u aan moet denken alvorens te kopen. Een gerenommeerde distributeur of detailhandelaar moet in staat zijn om u hier advies over te geven. Als u een commerciële kweker bent kan led verlichting zeer interessant zijn om een hoger rendement te behalen.

 

  • Zorgt dat u gebruik maakt van goede grond om de planten in te kweken. Ook een professioneel bewateringssysteem kan helpen.

 

  • Controleer voordat u naar LED kweeklampen, zodat je een voedingbasis voor het gebruik van water. Hydroponic telers zullen minder water ook gebruiken.

 

  • Bij led verlichting kan het zijn dat uw planten aangepaste voeding nodig hebben. Vraag hierbij ook advies aan uw leverancier.

 

  • Bij led verlichting creëert u een ander klimaat in de kweekruimte. Omdat led kweeklampen minder heet worden heeft u minder ventilatie nodig.

 

Getled verlichting kan u een uitgebreid advies geven over led kweeklampen en uw specifieke situatie, neem gerust eens contact op.