opc_loader


 checkHulp per mail, chat & telefoon  checkSnel in huis, 1-2 werkdagen   checkGratis verzending > 85 euro     checkNiet tevreden? Geld terug!   check2 jaar garantie 
 

Led lampen kopen, waar moet u op letten!?

Gezien de snelle ontwikkelingen op de led markt is het relatief moeilijk voor de consument om een goede keuze voor een bedrijf en een product te maken. Bij Getled begrijpen we dat en daarom vindt u hier uitleg waar u op moet letten bij het aanschaffen van led lampen. De beste tips bij het kopen van led lampen!
 
 

Fitting

 
Zoek altijd eerst goed uit welke fitting lamp u nodig heeft, vooral bij het vervangen van uw gloei- en halogeenlampen.Rechts van deze pagina, in het informatie menu, vindt u een complete pagina met voorbeelden van vrijwel alle fittingen die u in Nederland vindt. Heeft u een fitting die u niet terug kunt vinden op onze website? Neem dan even contact op.
 

Branduren

 
Voordat u over gaat op led lampen is het verstandig om te kijken welke lampen de meeste branduren maken. Deze lampen kosten de meeste energie en kunt u daarom als eerst vervangen!
 

Levensduur

 
Bij het kopen van led lampen i s het altijd belangrijk om te kijken naar het aantal branduren. Doorgaan varieert dit van 25.000 tot 50.000 uur. Omgerekend in jaren voor een gemiddelde lamp met gemiddeld aantal branduren is dat 8-10 jaar.
 

Kleurtemperatuur

 
Om te voorkomen dat u led lampen besteld waarvan u de lichtkleur niet mooi vindt hebben we speciaal een pagina gemaakt over kleurtemperatuur. Hier vindt u alles over de Kelvin waarden van verlichting. Deze pagina vindt u hier rechts in het informatie menu onder info | kleurtemperaturen.
 

Lichtopbrengst

 
Voor de lichtopbrengst moet u letten op het aantal lumen, het wattage geeft niet altijd een goed beeld van de lichtopbrengst. Het aantal lumej hoort altijd vermeld te staan bij de productspecificaties.
 

Vorm en afmetingen

 
Voordat u lampen gaat vervangen door led is het handig om te meten of de nieuwe lampen in uw huidige armaturen passen. Ook de vorm is van belang natuurlijk.

 

Dimbaar of niet?

 
Wij adviseren meestal om te kiezen voor dimbare led lampen. Als u niet-dimbare led lampen koopt kan het zijn dat u laten alsnog wil dimmen. Deze dimbare led lampen zijn over het algemeen wel een stukje duurder.

 

Prijs en besparing

 
The last but not the least. De prijs is natuurlijk erg belangrijk. En hoe snel u deze investering gaat terugverdienen. Bij onze producten vindt u bijna altijd de besparingscalculator zodat u direct kunt uitrekenen hoe snel u de investering er uit heeft.