opc_loader


 checkHulp per mail, chat & telefoon  checkSnel in huis, 1-2 werkdagen   checkGratis verzending > 85 euro     checkNiet tevreden? Geld terug!   check2 jaar garantie 
 

Eltako Pulsdimmer 400 Watt - EUD61NPN-UC

Artikelnr: 990067B
44,95

Afdekmateriaal

Pulsdimmer van Eltako - 400 Watt

Universele pulsdimmer van Eltako ( type EUD61NPN-UC) met pulsschakerlaar voor R*-, L*- en C*-lasten tot 400W (bij voldoende ventilatie van de dimmer). Dimbare energiespaarlampen (ESL) tot 100W en dimbare 230V-LED-lampen tot 100W. Automatische herkenning van de belasting, R+L of R+C, ESL en LED handmatig in te stellen. Er is geen minimale last benodigd. 

Deze pulsdimmer is geschikt voor alle typen ledlampen. Drie LED instelstanden zorgen voor een optimale instelling bij gebruik met dimbare ledlampen. Deze Eltako leddimmer heeft een lampbesparende softstart en is beveiligd tegen overbelasting en te hoge temperaturen.

Een korte stuurpuls schakelt de dimmer in en uit. Met een langere puls wordt de lichtintensiteit geregeld. Een onderbreking in deze langere puls verandert de dimrichting. De ingestelde dimstand wordt in een geheugen opgeslagen waardoor de ledlamp op eenzelfde stand gaat branden als dat deze uitgezet is, wel zo handig!

Indien er stroomuitval voorkomt wordt de dimstand in het geheugen opgeslagen. Bij terugkeer van de voedingspanning worden deze standen weer actief.

Deze inbouw pulsdimmer kan worden ingebouwd in een diepe muur inbouwdoos, maar kan ook verder van de pulsschakelaar worden gemonteerd, bijvoorbeeld in de centraaldoos in het plafond.

Met de bovenste (% dim speed) draaischakelaar kan de minimum dimstand (volledig gedimd) of de dimspeed ingesteld worden. Met de dimsnelheid wordt tevens de duur van de Soft-aan en Soft-uit ingesteld.
Met de onderste draaischakelaar stelt u de bedrijfsstand in, of automatische lastherkenning of een van de speciale comfort instellingen is actief:
- Auto laat alle soorten van lamplasten toe.
- EC1 is een comfortstand voor energiespaarlampen, die volgens hun constructie met een verhoogde spanning ingeschakeld moeten worden zodat ze ook in koude toestand en helemaal omlaag gedimd veilig kunnen ontsteken.
- EC2 is een comfortstand voor energiespaarlampen, die volgens hun constructie niet teruggedimd ingeschakeld kunnen worden. Daarom is hier de geheugenstand uitgeschakeld.
- LC1 is een comfortstand voor LED-lampen, die zich in Auto (faseafsnijding) niet ver genoeg omlaag laten dimmen en daarom op faseaansnijding gedwongen worden moet.
- LC2 en LC3 zijn, net zoals LC1, comfortstanden voor LED-lampen, maar met verschillende dimcurven.
- In de standen EC1, EC2, LC1, LC2 en LC3 mogen geen gewikkelde (inductieve) transformatoren gedimd worden. Bovendien is het maximaal aantal gelijktijdig te dimmen dimbare LED-lampen in alle standen afhankelijk van de toegepaste elektronica in deze lampen.

*) R = gloei-en halogeenlampen (230V),,L = gewikkelde trafo, C = elektronische trafo

Specificaties 400 Watt Eltako Pulsdimmer 

Merk Eltako
Type product Dimmer
Bediening Puls
Ingangsspanning (Volt) 230V
Uitgangsspanning 230VAC
Maximaal vermogen 100-200W
Vermogen Minimum: 0,1W / Maximum: LED tot 100W, gloei- en halogeenlampen tot 400W
Dimprincipe Fase-afsnijding (trailing edge) / Fase-aansnijding (leading edge)
Beveiliging Elektronisch beveiligd tegen overbelasting en te hoge temperatuur
Certificaten CE
Extra informatie Automatische lastherkenning, minimale dimstand of dimsnelheid instelbaar en kinderkamer- en auto-dim schakeling.
Eltako Pulsdimmer 400 Watt - EUD61NPN-UC heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Eltako Pulsdimmer 400 Watt - EUD61NPN-UC


Laatst bekeken items